27 maa, 2024

Kamer stemt over verhoging van het minimumloon

Het was spannend vorige week, 14 maart: er werd gestemd over een extra verhoging van 1,2% van het minimumloon. En… met succes!

 

In aanloop naar deze belangrijke stemming hebben we niet stilgezeten. We doken in de materie en kwamen met een feitenbrief op de proppen die alle tegenargumenten van werkgevers van tafel veegt. Want laten we eerlijk zijn: rondkomen van het huidige minimumloon is niet te doen. Dit voorstel is een stap in de goede richting én een signaal aan de werkgevers dat we onze zaakjes op orde hebben.

Deze extra verhoging komt voort uit een amendement van de Tweede Kamer. Minister van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelde voor om het wettelijke minimumloon per 1 juli extra te verhogen met 1,2%.

Van Kent (SP) nam een belangrijke rol op zich tijdens het debat en mede dankzij onze feitenbrief was het mogelijk om inhoudelijk te debatteren. Voorstanders zoals Patijn (GroenLinks-Pvda) noemen het een: “een eerste goede stap”. Uiteraard zijn we er nu nog niet, want wij strijden voor een minimumloon van 16 euro, gekoppeld aan 60% van het mediane loon. Ook benieuwd naar onze argumenten? Lees en deel dan onze feitenbrief.

De kogel is door de kerk, als het aan de Tweede Kamer ligt gaat het minimumloon omhoog naar € 13,84. Een kleine overwinning, mede dankzij jouw steun. Nu de Eerste Kamer nog…

Samen maken we het verschil!

Font size