12 apr, 2023

Aandeelhouders 80% erbij! Medewerkers 5,8 tot 11% eraf...

Ken je Frans Muller nog?

Op 2 januari had de baas van Ahold Delhaize (van o.a. Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Bol. com) al een Nederlands minimum-jaar-loon op zak. Een echte dikke Fat Cat!

Als je wilt weten wat Frans verdient. Dat is 6.500.000 euro per jaar. Om het beter te kunnen vergelijken, dat is meer dan 2500 euro per uur. En dat terwijl medewerkers van Albert Hein, Etos, Gall&Gall nog geen 14 euro per uur verdienen.

Wist je dat?
Vandaag, 12 april, is de aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize. Aandeelhouders kunnen tevreden zijn want Ahold Delhaize maakte afgelopen jaar een winst van 2,5 miljard euro en kregen dit jaar 979 miljoen euro aan dividend uitgekeerd.

In de afgelopen 10 jaar is het inkomen (minus de inflatie) van de Ahold aandeelhouders met maar liefst 80% gestegen. Dat terwijl het inkomen (minus de inflatie) van Ahold medewerkers in dezelfde 10 jaar met zo’n 5,8% tot 11% is gedaald.

Daarom zijn niet alle aandeelhouders tevreden. Leden van de FNV en Milieudefensie zijn vandaag ook bij de vergadering, als aandeelhouder.

De FNV leden zijn daar om Frans Muller te vragen waarom hij zo belachelijk veel verdient en de medewerkers van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall nog steeds geen 14 Euro per uur verdienen.

De leden van Milieudefensie vragen Frans hoe hij denkt de klimaatschade, goed voor 110 miljard euro, te beperken en zich te committeren aan de doelstellingen van Parijs.

Wat ons betreft heeft Frans heel wat uit te leggen!

Font size