13 maa, 2023

Als de kiezer het voor het zeggen had, hadden we morgen een leefbaar loon!

Al 4 jaar roepen we: minimaal 14 Euro voor iedereen!

Die 14 is de basis. Het begin. Wat we willen is een Wettelijk Minimumloon dat meegroeit met de rest van de lonen. Dat niemand achterblijft en iedereen profiteert van onze rijkdom. Of je nou werkt of een uitkering krijgt, je moet van je inkomen kunnen leven. Dat is de basis.

79% van alle kiezers vindt dat het minimumloon gekoppeld moet worden aan het gemiddelde loon. Stijgt het gemiddelde loon dan stijgt het minimumloon mee. Bovendien vindt 61% van alle kiezers het minimumloon op dit moment te laag*.

Wist je dat in 2020 slecht 42% van de kiezers het minimumloon te laag vond?
Steeds meer mensen realiseren zich dat het minimumloon te laag is. En dat niet alleen, 4 van de 5 kiezers wil dat het minimumloon gekoppeld wordt aan het gemiddeld loon! Stijgen de lonen, dan stijgt het minimumloon mee.

Als de kiezer het voor het zeggen had, dan hadden we morgen een leefbaar loon!

Op dit moment zijn het de regeringspartijen die die de boel vertragen.

Van de VVD en de CU is het misschien teveel gevraagd maar partijen zoals D66 ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ of CDA ‘Minder ik, meer wij’ zijn bij uitstek partijen die vóór14 en vóór een koppeling met het gemiddelde loon moeten zijn!

Dus, om ervoor te zorgen dat de kiezer gehoord wordt, dat jij gehoord wordt, moeten we vóór de verkiezingen van 15 maart, nog even iets harder roepen.

Roep jij mee?

 

 

* percentages uit rapport I&O peiling in opdracht van FNV. Op 14 maart overhandigen we het rapport aan Tweede Kamerleden.

Font size