05 okt, 2023

Daar ben ik dan! In levenden lijve. De #gelukskat!

Precies op tijd, om me te mengen in de discussie over 'bestaanszekerheid'

Nou ja op tijd. Nee, eigenlijk al veel te laat, maar de verkiezingen komen eraan. En weet je nog? Die wet, die eerlijke wet, voor een eerlijk minimumloon? Die moet er volgend jaar écht van komen.

Herken jij dat alles steeds duurder wordt en je steeds minder geld hebt voor leuke dingen? Dan ben ik er voor jou. Ik sta voor rijkdom en geluk voor iedereen.

Met een tour door het land vraag ik aandacht voor een minimumloon van minstens 16 euro bruto per uur, gekoppeld aan alle andere lonen in Nederland.

16 euro is de basis voor bestaanszekerheid
Toeslag hier, pleister daar, iedere politieke partij heeft het erover: bestaanszekerheid. Afhankelijk van de politieke wind die er op dat moment waait.

Werkgeversorganisaties waarschuwen voor de ‘loonprijsspiraal’. Zo zou een hoger minimumloon leiden tot inflatie en hogere prijzen. Wat ze vergeten te noemen is de winstprijsspiraal. Waarbij hogere prijzen zorgen voor hogere winsten, zoals de afgelopen jaren is gebleken.

Afgelopen week was Eurocommissaris Schmit op bezoek in Nederland, hij bevestigde nog eens dat onderzoek van de OESO (Organisatie voor Samenwerking en Ontwikkeling) laat zien dat een verhoging van het minimumloon niet leidt tot hogere prijzen. Weg verhaal loonprijsspiraal.

Minimumloon in je portemonnee
Invoering van een hoger minimumloon voel je dus niet in je portemonnee. Correctie, iedereen rond het minimumloon voelt wel degelijk verschil in de portemonnee! Bestaanszekerheid.  

En daarom toer ik, de #gelukskat door het land. Om aandacht te vragen voor een eerlijk minimumloon, de basis voor bestaanszekerheid.

Wat vind jij? Waar moet de #gelukskat volgens jou komen te staan? Laat een berichtje achter op mijn pagina, tot snel! Hier kan ook je zien waar ik al ben geweest en waar ik nog naar toe ga.

Font size