05 jul, 2019

17 juli: Buurtactie Rotterdam-Zuid voor een eerlijk minimumloon van 14 euro

Word wakker en sta op voor een hoger minimumloon!

Kom samen op 17 juli 2019 naar de feestelijke start van de Rotterdam Voor 14 petitie voor een hoger minimumloon.

Wie: Voor 14 en lokale organisaties Rosa, Speeltuinvereniging Afrikaanderplein en Islamitische voedselbank

Waar: Speeltuin Afrikaanderplein, Afrikaanderplein 38, 3072 EC in Rotterdam

Wanneer: Woensdag 17 juli vanaf 13:30 uur

Nederland is gigantisch rijk. Toch groeien 40.000 kinderen in Rotterdam op in armoede. Voor veel Rotterdammers zijn de boodschappen te duur en hun inkomen te laag. Daarom moet  de rijkdom eerlijker verdeeld worden. Dat kan met een eerlijk minimumloon van 14 euro per uur.

De buurtactie is een opstap naar een grote actie op 7 september. Die dag krijgt burgemeester Aboutaleb duizenden 14 eurobiljetten aangeboden die staan voor duizenden Rotterdammers die een eerlijk minimumloon willen. De burgemeester en de gemeente Rotterdam worden zo opgeroepen om bij de landelijke politiek in Den Haag te pleiten voor een hoger minimumloon van 14 euro per uur.

Carla, postbezorger uit Rotterdam: ‘Ik krijg als postbezorger rond de tien euro per uur betaald, terwijl het met PostNL hartstikke goed gaat en het bedrijf flinke winsten maakt. Ik krijg ieder jaar een goede beoordeling voor mijn werk, maar dat zie ik in mijn salaris nooit terug.’

Terwijl de winsten en de welvaart jaar na jaar stijgen, ziet een grote groep Nederlanders daar niets of weinig van terug. Het aantal werkende armen is fors gestegen en 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. De campagne Voor 14 bouwt aan een beweging in wijken overal in Nederland. Ook in Den Haag moeten ze wakker worden en ervoor gaan zorgen dat iedereen in Nederland meeprofiteert. Politiek en werkgevers moeten naar de mensen luisteren en hen geven waar ze recht op hebben; een fatsoenlijk en leefbaar salaris of (AOW-) uitkering.

Font size