25 jun, 2020

Gemeenteraad Nijmegen stemt Voor 14!

We hebben geweldig nieuws!

De gemeenteraad van Nijmegen nam gisteravond tijdens de raadsvergadering als eerste grote gemeente in Nederland een motie aan ter verhoging van het wettelijk minimumloon naar €14 per uur.

De motie werd ingediend door GroenLinks, SP, PvdA, 50 Plus en Stadspartij DNF en werd met een ruime meerderheid van 24 stemmen voor en 15 stemmen tegen aangenomen.

Het college heeft nu de opdracht om bij de politiek in Den Haag aan te dringen op een landelijke verhoging van het minimumloon naar 14 euro.

Maar dat is niet het enige: ook geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld. Met het aannemen van de motie moet het college er zo snel mogelijk werk van maken dat alle medewerkers die werkzaam zijn voor de gemeente Nijmegen, zowel zij die rechtstreeks in dienst zijn als ook payrollers en uitzendkrachten, minimaal 14 euro per uur betaald gaan krijgen.

Met het aannemen van de motie moet het college er zo snel mogelijk werk van maken dat alle medewerkers van de gemeente Nijmegen minimaal 14 euro per uur betaald gaan krijgen.

Lokale actiegroep Nijmegen Voor 14

De motie in Nijmegen is onderdeel van de landelijke campagne Voor 14, een initiatief van vakbond FNV voor een wettelijk minimumloon van 14 euro per uur, inmiddels actief in 45 steden. Actievoerders van de lokale groep Nijmegen Voor 14 zetten zich al langere tijd in voor een verhoging van het minimumloon.

Voorafgaand aan de raadsvergadering waren zij aanwezig op het stadhuis om de verantwoordelijke wethouder Monique Esselbrugge toe te spreken. Postbezorger Silvie uit Nijmegen werkt zelf voor het minimumloon en sprak over de oneerlijke inkomensverdeling binnen PostNL:

“Het was al veel op het nieuws: tijdens de coronacrisis zijn er online massaal pakjes besteld. Dat heeft PostNL goed gemerkt, alleen wij nog niet.”

Nijmegen Voor 14 is trots op deze overwinning, maar de strijd is natuurlijk nog niet gestreden. Nijmegen gaat door.

Doe met ons mee en sluit je aan!

JA, IK DOE MEE MET NIJMEGEN VOOR 14

Font size