28 okt, 2020

Oktober 2020: Maastricht stemt Voor 14!

Dinsdag 27 oktober is in Maastricht de motie Maastricht Voor 14 aangenomen. Het indienen ervan was het directe gevolg van de oproep die Maastrichtenaren deden aan hun gemeenteraad.

GroenLinks diende de motie in samen met de SP, PVDA, SPM, PVM, PVV, SAB, Liberale Partij Maastricht, PVV en Groep Gunther. De motie werd met 22 stemmen voor en 13 tegen aangenomen.

Dit was het directe gevolg van de oproep die Voor 14 in Maastricht deed aan de gemeenteraad. Maastrichtenaren Voor 14 overhandigden op 25 augustus een petitie aan wethouder Jim Janssen (armoedebeleid) waarin ze het stadsbestuur opriepen om zich richting Den Haag uit te spreken vóór een verhoging van het minimumloon. De petitie werd door ruim 500 Maastrichtenaren ondertekend.

In Maastricht gaan groepen Voor 14 al sinds maanden op verschillende momenten de straat op. Zo wordt er elke 14e van de maand in een wijk geflyerd, zijn er stoepkrijtacties gehouden en hebben mensen die werkzaam zijn in de huishoudelijke zorg en de callcenters hun geluid al laten horen. De samenwerking tussen hen levert veel mooie dingen op! Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en bijzondere verbindingen – tussen FNV lokaal en jonge studenten - komen tot stand. De lokale pers besteedt regelmatig aandacht aan de acties.

De Limburgse hoofdstad draagt er toe bij dat de Voor 14 beweging groeit! En de lokale Voor 14 groep zet Maastricht op de kaart!

Meer weten? Meedoen? Lees meer:

LIMBURG VOOR 14

Font size