Ja ik wil echt loon voor echt werk! Ik teken voor een betere CAO en blijf op de hoogte

* verplicht

Dagelijks zetten wij met collega’s ons in voor de cliënten in het zorgvervoer. We doen dit onmisbare werk met trots en passie maar ook onder slechte arbeidsvoorwaarden.

Dat moet anders en daarom knokken wij voor een betere CAO.

Wij willen:

  • Minimaal loon van 14 euro per uur en algemene prijscompensatie.

Wij zetten in op een stijging van de lonen. Met werk moet je een leefbaar loon kunnen verdienen Het werk in de taxi & zorgvervoer is onmisbaar en verantwoordelijk werk. Zonder ons zit er een grote groep mensen thuis en komen kinderen niet op school. Grote verantwoordelijkheid moet ook fatsoenlijk beloond worden.

  • Weten wanneer je werkt en flexibiliteit extra belonen met toeslagen.

Er wordt steeds meer flexibiliteit van ons gevraagd, we werken wanneer anderen vrij zijn. Avonden, weekenden en op feestdagen. Flexibiliteit hoort bij het werk. Een goede beloning voor onze flexibiliteit ook. Daarom willen we bijzondere toeslagen voor bijzonder werk. Want flexibiliteit kan niet alleen van de kant van de werknemer komen.

  • Doorbetaling bij ziekte.

Ziek zijn is geen keuze, als je ziek bent moet je werken aan je herstel en geen zorgen hebben over of je het wel kunt betalen om ziek te zijn. De wachtdag bij ziekte is dan ook een boete op ziek zijn. Dat is behalve onacceptabel ook respectloos. We staan voor respect en waardering voor alle medewerkers daar hoort doorbetaling bij ziekte bij.

  • Gewerkte tijd is betaalde tijd.

Verduidelijking van de afspraken rond max/flex en pauzetijden. Een gewerkt uur is een betaald uur.

Onze eisen zijn redelijk. Werkgevers pak je verantwoordelijkheid. Samen zorgen we dat we dit mooie werk ook in de toekomst kunnen blijven doen voor de leerlingen en cliënten en een leefbaar loon voor onszelf en onze gezinnen kunnen verdienen

Samen staan we sterk


Deel deze petitie