Wendy vertelt haar verhaal Voor 14

“Ik werk in twee Gall & Gall winkels op afzonderlijke contracten, waardoor ik meer inkomstenbelasting moet betalen."

- Wendy

Wendy, medewerker bij twee Gall & Gall winkels

Uurloon: €9,70 en €10,04

Werkt: 18 uur per week

"Ik werk in twee verschillende Gall en Gall winkels, samen achttien uur per week. Ik heb daar twee afzonderlijke contracten voor, wat betekent dat ik meer inkomstenbelasting moet betalen. Mijn werk vind ik echt heel leuk en ik zou wel meer willen werken. Maar bij Gall & Gall krijg je maar hele kleine contracten. De rest van mijn inkomen wordt aangevuld door de bijstand."

"Nu kan ik niet sparen. Ik ben heel zorgvuldig met geld en ik heb alles wat overbodig is stopgezet. Ik heb geen abonnementen, ik kan niet rood staan en dat soort dingen. Ik heb alleen Spotify, daar geniet ik enorm van."

"Ik heb fotografie gestudeerd. Maar het is erg moeilijk om daarin een baan te vinden in loondienst, en een ondernemer ben ik niet. Ik heb mijn studie helemaal zelf betaald en ik heb een schuld bij DUO. Als ik een hoger loon zou hebben dan zou ik eerst mijn studieschuld aflossen, want daar wil ik heel graag vanaf zijn."

"Daarna wil ik verder gaan met het halen van mijn rijbewijs. Ik ben ooit begonnen toen ik belasting terug kreeg, maar toen was het geld op en kon ik niet verder. En een rijbewijs zou me ook weer verder helpen bij het vinden van een andere baan."

 

Font size