16 sep 2020 - 19:00 - 20:00 uur

Campagnebijeenkomst Rotterdam

Huis van de Wijk Pier 80, Rösener Manzstraat 80, Rotterdam, Netherlands
Ik ben erbij

Komend half jaar moet het gebeuren.

De Tweede Kamerverkiezingen in maart komen dichterbij. Dit is hét moment om een wettelijk minimumuurloon van 14 euro op de politieke agenda te krijgen. En dat is geen luxe eis. Rotterdammers krijgen de grootste huurstijging in zes jaar voor hun kiezen.

Steeds meer (jonge) mensen in de stad zijn afhankelijk geworden van een bijstandsuitkering waar ze nauwelijks mee rond kunnen komen. Want die uitkering is gebaseerd op het wettelijk minimumloon. Aan de andere kant zien we grote vermogens groeien en (belasting ontduikende) multinationals miljarden staatssteun ontvangen.

Doe mee in Delfshaven

Met 14 euro kunnen we de rijkdom een stukje eerlijker verdelen. Maar hoe gaan we dat voor elkaar krijgen en wat kun je daar in je eigen buurt aan doen? Op woensdag 16 september, organiseren we een campagnebijeenkomst in Pier 80 aan het Visserijplein in Delfshaven. Je krijgt dan meer informatie over de campagne en we bespreken op welke manieren je zelf een steentje kan bijdragen. Kom je ook?

We zitten in een grote ruimte in Pier 80 (160m2) waar we voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Verder is er desinfectiemiddel bij binnenkomen.

Font size