Tijd om te stemmen

Let op: alléén leden van FNV en CNV mogen stemmen tijdens deze bijeenkomsten. Nog geen lid? Schrijf jezelf nu in (klik hier).

Na maanden onderhandelen over jullie nieuwe CAO, hebben de werkgevers een eindbod neergelegd. Ze bieden een loonsverhoging van 12% over twee jaar. De wachtdagen en loonkorting bij ziekte willen ze behouden. Ook willen ze de oude verloonde tijd regels terug, waarbij je niet wordt betaald als er geen ritten voor je zijn.

De nieuwe CAO willen zij vastleggen voor 2 jaar, wat verdere verbeteringen voor de komende 2 jaar blokkeert. Vind jij dit acceptabel? Het overgrote deel van de FNV-leden vindt van niet. Ook de subsectorraden Zorgvervoer en Taxi van FNV én CNV hebben het eindbod afgewezen.

21 oktober overhandigden we 2.500 handtekeningen van chauffeurs voor een betere CAO aan de werkgevers. Nog steeds luisteren de werkgevers niet naar jullie. 

Als wij meer voor elkaar willen krijgen dan het magere eindbod van de werkgevers, moeten we in actie komen. Daarom starten wij de procedure voor het openen van de stakingskas. 

Hiervoor nodigen wij alle leden uit voor een online Teams bijeenkomst.

Om de stakingskas te kunnen openen en dus stakingsuitkeringen te kunnen doen, moeten we zogenaamde '¾ vergaderingen' houden. Bij deze online bijeenkomsten moet 75% van de aanwezigen vóór acties stemmen. Bij een lager aantal gaat de stakingskas niet open. 

Wat gaan we bespreken op deze ¾ vergaderingen:

  • Het eindbod - klik hier voor een lijst met veelgestelde vragen over de CAO en hun antwoorden en hier voor het nieuwe loongebouw
  • Het stellen van de inhoud van het ultimatum
  • En de vraag of jullie bereid zijn om actie te voeren voor een goede CAO

Om zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen bij een bijeenkomst te zijn, hebben we ervoor gekozen om op 2, 3, 4 en 5 november een aantal online bijeenkomsten te houden. Op deze manier zijn er geen onkosten voor jullie, maar kunnen jullie wel deelnemen en jullie stem uit brengen!

Kom naar één van deze bijeenkomsten en gebruik je stem:

- Woensdag 2 november:
14.30 – 16.00 uur
19.30 – 21.00 uur

- Donderdag 3 november
10.30 – 12.00 uur
14.30 – 16.00 uur

- Vrijdag 4 november
10.30 – 12.00 uur
14.30 – 16.00 uur
19.30 – 21.00 uur

- Zaterdag 5 november
9.30 – 11.00 uur


De bijeenkomsten vinden online plaats via Microsoft Teams:
Klik hier om deel te nemen aan de vergadering (klik dus op deze link vlak voor de bijeenkomst waar jij bij wil zijn) via jouw computer of via de mobiele app

vergaderings-id: 353 588 729 819
Wachtwoordcode: aXRLSp

Let op!
Om te zorgen dat alléén leden die online aanwezig zijn hun stem uitbrengen, zal er tijdens de bijeenkomst gevraagd worden jouw stem digitaal uit te brengen. Hiervoor is nodig dat je jouw lidmaatschapsnummer bij de hand hebt.

Wil je alvast meer weten over stakingsuitkeringen?
www.fnv.nl/werk-inkomen/staken/stakingsuitkering