08 jul, 2024

Introductie minister voor een hoger minimumloon

Afgelopen maandag 1 juli hebben wij onze nieuwe minimumloongids overhandigd aan de nieuwe minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid. De minimumloongids biedt waardevolle inzichten over het verhogen van het minimumloon naar 16 euro, gekoppeld aan 60% van het mediaan. De minister vindt er gedetailleerde informatie over de economische en sociale gevolgen van deze verhogingen, evenals argumenten voor en tegen. Daarom hebben wij deze gids overhandigd aan de minister, als huiswerk voor de behandeling van de richtlijn.

Wie is de nieuwe minister die de macht heeft om het minimumloon voor miljoenen Nederlanders te verhogen?

Maak kennis met uw nieuwe Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: Eddy van Hijum

Wie is Eddy van Hijum?

Eddy van Hijum is de nieuwe minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de 3e viceminister-president, behorend tot NSC. Hij maakte in 2023 de overstap van het CDA naar NSC en heeft eerder ervaring als raadslid, Kamerlid en gedeputeerde in Overijssel.

Zoals minister van Hijum zelf zegt: “Een vast inkomen, weten dat je de huur en de boodschappen kunt betalen, en met werk een goede toekomst opbouwen – voor jezelf en voor je naasten. Dát is bestaanszekerheid. Een fundament waar elke Nederlander recht op heeft. Daar zet ik mij met hart en ziel voor in.”

Wij delen deze visie volledig. Onze oproep aan de minister is duidelijk: een eerlijk minimumloon is essentieel voor bestaanszekerheid voor iedereen. Verhoog het minimumloon naar 16 euro per uur en koppel het aan 60% van het mediane loon. Alleen dan creëren we 'een fundament waar elke Nederlander recht op heeft'.

Deel onze overhandiging

Steun elkaar en deel de overhandiging van onze minimumloongids met je vrienden, familie, buren en collega’s, omdat we aan van Hijum moeten duidelijk maken hoe belangrijk de verhoging van het minimumloon voor ons is!

 

Bekijk het hier

Font size