Meikina vertelt haar verhaal Voor 14

“De regels zijn ontzettend krom. De overheid stimuleert ons om schulden te maken in plaats van uitkeringen te verhogen tot een leefbaar niveau."

- Meikina, uitkeringsgerechtigde

Meikina, uitkeringsgerechtigde

Inkomen: €1006 netto per maand


"Een combinatie van gezondheidsklachten maakt dat ik niet in staat ben om te werken. Ik ontvang een uitkering. Ik ben moeder van een 24 jarige dochter. Ik woon met mijn hondje en ik doe vrijwilligerswerk bij Stichting Kerk & Buurt in Amsterdam Noord."


"Per maand houd ik iets meer dan €250 over om van te leven. De ene maand lukt het me om daarvan rond te komen, maar vaak ook niet. Ik kan geen buffer opbouwen. Ik kom tekort voor extra uitgaven zoals kleding, een treinkaartje of simpelweg een bril op maat. Ik moet dan aankloppen bij instanties voor de bijzondere bijstand. De kerk heeft onlangs van giften mijn bril gefinancierd. Je raakt eraan gewend, maar leuk is het niet."


"Ik heb vijf jaar in de schuldhulpverlening gezeten. Weet je wat het bizarre is? Toen had ik veel makkelijker toegang tot bijzondere bijstand dan nu. Ik kon gemakkelijk naar de voedsel- en de kledingbank. Ik had zelfs de mogelijkheid om te sparen! De regels zijn zo ontzettend krom. De overheid stimuleert ons om schulden te maken in plaats van de uitkeringen te verhogen tot een leefbaar niveau."


"Daarom strijd ik Voor 14. Het is een schande dat zo’n grote groep mensen in een rijk land als Nederland structureel niet rond kan komen. Iedereen is van waarde en iedereen is nodig: de advocaat, de hulpverlener maar ook de putjesschepper en de vrijwilligers van de kerk. Samen zijn wij 1. Laten we ervoor zorgen dat niemand in armoede, stress en bedelmodus hoeft te leven. Sta op, doe mee, sluit je aan!!!

Font size