Jolanda vertelt haar verhaal Voor 14

“Zonder ons kan de winkel niet open, daar mag best wat fatsoenlijks tegenover staan!"

- Jolanda, 37 jaar

Jolanda, winkelmedewerker Wibra

Uurloon: €10,73

Werkt: 20 uur per week

"Ik werk al 20 jaar bij de Wibra. In die 20 jaar is er wel veel veranderd. Het lijkt alsof de samenleving steeds harder wordt, en sommige klanten worden ook steeds brutaler. Klanten gaan vaker de discussie aan. Ook zijn de lontjes korter, helemaal nu met corona. Soms voelt het alsof mensen op me neer kijken, zo van; je werkt bij een discounter en doet ongeschoold werk."

"Dit is geen ongeschoold werk, we hebben een detailhandel opleiding. Er wordt best veel van ons gevraagd. Helaas zie je dat niet aan ons salaris, het is 3 keer niets. Met dit loon kan je niet rondkomen. Veel collega’s zijn afhankelijk van de toeslagen. En dat vind ik niet kunnen. Want de belastingbetaler betaalt ons dan eigenlijk. Waarom betaalt de werkgever niet gewoon meer? Werk zou moeten lonen."

"Ik werk ook voor mijn plezier. Het interactieve, het contact met klanten is soms erg leuk. Gelukkig werkt mijn man ook. Want als winkelmedewerker alleen verdien je niet genoeg om van te leven. Het zorgt voor een onzeker gevoel. Dat wil ik graag veranderen, we moeten allemaal rond kunnen komen. Zonder ons kan de winkel niet open, daar mag best wat fatsoenlijks tegenover staan!"

 

Font size