12 feb, 2021

Rotterdammers in actie voor betaalbare woningen en 14 euro

Sinds zondag 31 januari hebben Rotterdammers een voormalig buurthuis aan de Havenstraat 231 dat al jaren leeg stond in gebruik genomen.

Door: Tycho, callcentermedewerker

Door het in gebruik te nemen, krijgt het pand weer een nuttige en sociale functie in de buurt. En dat is juist de bedoeling van deze Rotterdammers aangezien er de laatste jaren juist keihard asociaal beleid is gevoerd door te bezuinigen op onder andere buurthuizen. Ook worden Rotterdammers de stad uitgejaagd door veel te dure woningen te bouwen. Dit kan gebeuren omdat er vastgoedondernemers en beleggers zijn die veel aan de speculatie, verhuur en verkoop van de panden verdienen.

Niet voor niets is de hoogste Rotterdammer in de quote 500 een Rotterdamse vastgoedondernemer met bijna 6000 woningen in bezit en een geschat vermogen van €1,4 miljard. Deze mensen die tot de 1% behoren zijn goede vrienden met verschillende politici en zo zorgen zij ervoor dat zij rijker worden ten koste van de werkenden in Nederland.

Het zijn wij, de werkenden, die voor alle rijkdom in het land zorgen. Om een vuist tegen deze ongelijke samenleving te maken moeten we als werkenden gezamenlijk door heel het land op staan om onze belangen te verdedigen.

Deze mensen die tot de 1% behoren zijn goede vrienden met verschillende politici en zo zorgen zij ervoor dat zij rijker worden ten koste van de werkenden in Nederland.

Door de actie in Rotterdam komen steeds meer verschillende politieke en maatschappelijke groeperingen bij elkaar om collectief zich te verzetten tegen het onrecht in de maatschappij. En dit is nodig om het minimumloon te verhogen naar €14 want alleen strijd kan hiervoor zorgen!

We roepen jou op om solidair te zijn met de inhoudelijke eisen van deze actievoerders: betaalbare woningen en een minimumloon van 14 euro per uur. Laat van je horen en teken de verkiezingseis.

Font size