Felice - Voor 14

“Vanaf mijn 18e betaal ik zelf voor mijn studie en mijn zorgverzekering, maar ik moet nog tot mijn 21e werken voor een jeugdloon.”

- Felice, verkoopmedewerker detailhandel

Felice, student, bijbaan als verkoopmedewerker detailhandel
Uurloon: €6,36
Werkt: gemiddeld 2 dagen in de week

"Ik ben 19 jaar oud en ik studeer Marketing, communicatie & evenementen. Ik kan niet wachten om mijn rijbewijs te halen, mijn eigen stulpje te vinden en mijn leven op te bouwen. Ik ben bereid om er keihard voor te werken, want ik doe het uiteindelijk voor mijn eigen toekomst."

"Mijn ouders hebben het financieel niet breed. Ik bekostig zelf mijn studie. Ook mijn zorgverzekering, telefoonrekening, kledingaankopen en reiskosten betaal ik zelf. Mijn studiebeurs, samen met het salaris dat ik maandelijks ontvang, dekken die kosten niet volledig. Daardoor kamp ik iedere maand met stressklachten als gevolg van geld tekort. Op dit moment bijvoorbeeld, heb ik geen geld voor nieuwe schoenen. Ik loop op afgetrapte sneakers, dat is echt geen leuk gevoel."

"Weet je wat ik niet begrijp? Voor de wet ben ik vanaf mijn 18e volwassen om mijn eigen zorgverzekering en alle andere kosten te betalen. Maar waarom werk ik dan tot mijn 21e voor een jeugdloon? Er wordt met twee maten gemeten. Van €6,36 per uur kan ik die kosten simpelweg niet betalen."

"Ik doe mijn best om mijn toekomst op te bouwen, zonder schulden, maar op deze manier wordt het mij onwijs moeilijk gemaakt. Zodra het minimumloon naar 14 euro zal gaan, hoop ik dat ik geld over houd om te sparen, om op mij zelf te gaan wonen en in een auto te rijden. Dat is mijn droom."

Font size