Dorinde - productiemedewerker

“Ik verdien meer dan wat er op mijn bankrekening komt.”

- Dorinde, productiemedewerker

Dorinde, productiemedewerker
Uurloon:
€10,60
Werkt: 20 uur per week


“Doordat ik geboren ben met zuurstof gebrek, heb ik een blijvende beperking. Dat betekent dat mijn werktempo laag is vergeleken met anderen. Ik zou het liefste een gewone baan willen voor 40 uur per week, maar dat lukt me niet. Ik werk twintig uur per week als productiemedewerker bij de sociale werkvoorziening, waar ik relatief makkelijk inpak- en sorteerwerk doe. Ik ervaar het als saai, geestdodend werk waar ik geen voldoening uit haal.”

“Als mensen mij vragen wat ik verdien, is mijn antwoord: ‘Meer dan wat er op mijn bankrekening komt.’ Per maand krijgt ik €800 netto uitbetaald. Met de aanvulling van mijn Wajong uitkering kan ik alle vaste lasten betalen en houd ik €60 per week over om van te leven. Dankzij mijn bewindvoerder lukt het me nu om schuldenvrij te blijven en van dat bedrag rond te komen.”

“Ik zou graag vaker bij mijn ouders in Vlissingen op bezoek gaan. Of bijvoorbeeld in het weekend willen zwemmen, of gezonder en gevarieerder willen eten. Maar door mijn krappe budget heb ik die vrijheid niet.”

Wil jij net zoals Dorinde meestrijden met Voor 14? Meld je dan nu aan!

IK WORD VRIJWILLIGER

Font size