10 sep 2020 - 18:30 - 19:30 uur

Voor 14 boek event in Pakhuis de Zwijger

Pakhuis de Zwijger - online
Stuur me een link

Terwijl het met de grote bedrijven steeds beter gaat, krijgen anderhalf miljoen Nederlanders op dit moment het minimumloon of net iets meer. Deze avond gaan we in gesprek over wat dit betekent. Over de gevolgen van het minimumloon en de lage-lonen industrie voor onze economie, onze samenleving en onszelf. Waar hebben we het eigenlijk over als we spreken over de hoogte van ons minimumloon? Is loon alleen een geldbedrag, of is het meer dan dat?

Onze gasten deze avond:

Robin Fransman is hoofd Financiële Sector bij De Argumentenfabriek

Devika Partiman is organisator, activist & oprichter van Stem op een Vrouw

Amma Asante is Voorzitter Landelijke Cliëntenraad

Wimar Bolhuis is econoom, wetenschapper en publicist

Luisa Moreno Ruiz is lead organizer bij Voor 14

Mitchell Esajas is mede-oprichter en voorzitter van New Urban Collective en The Black Archives

Marian Donner schrijft voor o.a. De Groene Amsterdammer en schreef Zelfverwoestingsboek

Het programma:

Deel I

In het eerste deel zullen Amma Asante, Robin Fransman, Wimar Bolhuis en Luisa Moreno Ruiz in gesprek gaan over het minimumloon en de betekenis daarvan. Hoezo is het belangrijk om het gesprek over het minimumloon te voeren? Wat is de rol van werk in onze samenleving en wat voor samenleving willen we zijn?

Column

Vervolgens zal Marian Donner een door haar zelf geschreven bewerking van Howard Zinn's tekst 'The problem is civil obedience' voordragen.

Deel II

Tot slot spreken we met Marian Donner, Devika Partiman en Mitchell Esajas over de invloed van loon op de ongelijkheid en hoe we een beweging kunnen bouwen waarmee we het verschil kunnen maken.

Font size